嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

點先戒甩男扮女裝

點先戒甩男扮女裝

如果可以戒甩男扮女裝,有好多方法幫大家解決
! z( K; V1 r( r1.見心理醫生
6 J, T; k. c! c( H, v2.搵社工輔導1 |& B9 L# |7 t" l" Q; T$ Z
3.盡量收起女裝(如女性衣物,絲襪,高跟鞋)6 p: {0 v; }! `' z0 Z+ {
4.以上方法可以解決
覺得好的就按一下感謝吧~~
香港加油 努力奮鬥
我係荃葵青區唯一LGBT女權街坊
忠告:男扮女裝必須量力而為

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
當著上以後,一世也戒不了。

我唔明,既然呢個係cd論壇,點解要戒呢

你知唔知,我見過一個社工,佢話cd冇問題,我都識好多cd嫁,你覺得咁樣開心咪好囉

我已經戒唔到了,因巳很多女裝衣服。尤其內衣褲及絲襪褲。

戒唔到的... 丟哂所有野我都試過三次了...  

如果你真係想戒你要問自己點解要CD
4 Z/ D9 N0 X% U0 @因為唔同人有唔同。因為有D人關於係心理,事物.......好多: W  c: f$ b$ c" N0 p3 v
想戒一樣野係要知道自己點解想得到呢樣野  得唔得係睇你自己

搵樣你人生最重要o既o野代替

完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.1 a% Y' Z" S. E: q* W2 ~
3 }( L  T- ]3 o9 A& g! R! b
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.

最有效 -->  刀子

引用:
原帖由 gila 於 2014-10-16 23:12 發表   0 O$ l8 Y0 y8 [* c3 U7 a
完本打算都不再CD. 但天氣涼了, CD 癮又起.
- ]) b6 O: p. W/ b- z+ N/ O) Z4 D3 }& `" l' n9 d/ [2 y
如果可以無憂無慮到外國CD 一段日子就更加好.
$ @. M, ~) Y; r# _$ S- N# A3 C' I
gila 你都不 CD 了?
& |( K/ z; R" R- k6 i8 i* x為什麼呢?

引用:
原帖由 cdtv 於 2014-10-16 23:52 發表   & {4 d0 C, ]+ |7 b# C0 ?' j7 G

: P3 l; Q+ e8 N' j( G# Z  T7 I5 P+ t) u3 @9 {" f% m: g
gila 你都不 CD 了?
! f7 }- `: k! e/ T' T  w9 O% J. ?為什麼呢?
6 e3 D) [9 ?5 j: t

# U( F6 L/ `+ A不一定呀. 9 T, h( B1 z' {
只是時間少了. 有時又太懶. 因為想CD得好一點, 就要花時間準備多一些.

如是易服/不是戀物的話:0 v# K; e8 ^, {5 R9 f3 i
個人覺得…; p3 I" F4 [9 Z- x) {! D
當你CD得多,你就會發現CD既麻煩、女裝既不舒服。1 }. l1 T" G  m1 T3 l) |; o. ]; A. `) p
例如絲襪夏天會好熱、High Heels行路行得多會好痛、Bra會影響呼吸…6 M2 h1 l. l: I; o# K
有機會慢慢越來越少CD,而且試過好多之後已經會少好多感覺,慢慢覺得不外如是。
; f+ N! Z3 W3 a1 r只不過是一件衣服…
& _6 T$ x5 O- }& k' p9 v& Y3 l
1 X7 f4 n! N- r  z9 m% X如果有戀物成份的話:& t# y5 W* ^# {9 i
假如看得多男人CD,(特別係CD後也很男人的) ; I3 O2 C1 d$ a( v1 @
會有機會把女裝中性化看,而失去戀物感覺。
+ X# S" |7 [9 Y進而視女裝等同男裝Tee-shirt中性化特質。$ I6 B6 {3 Y" L8 |6 z( F' ^
就會少了很多想CD的雜念。
, v* X6 P; K! H6 n3 `. P1 I% J
, A. H5 {; t" O3 F- H1 j- e0 l[ 本帖最後由 gmomo 於 2014-10-17 02:28 編輯 ]

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   : c5 O. A# t9 {6 l, ^
. c0 P" j2 N, x" V- g唔好丟晒d野啦, 咁狠心, 又浪費
$ r4 \( a3 f* k+ B# D( I其實唔需要戒嫁

識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年

CD到自己厭倦為止

引用:
原帖由 rossanebaby 於 2014-10-16 15:44 發表   ; x  s8 u6 q- V$ \3 r+ m
$ V! X( n+ ?* Y4 I我都試過掉晒所有野幾次,最終買更多。最後只有後和浪費,還是面對現實。

引用:
原帖由 applebaby 於 2014-10-16 11:59 發表   
$ B$ ~. W3 _0 p. L當著上以後,一世也戒不了。
, e; \2 T9 y4 r: S; S0 j' h
( A  p& J! x6 i4 @X 2.  I cannot la.

引用:
原帖由 regina1010 於 2014-10-17 06:35 發表   " m# S* s7 H; M; u; h, ]4 P& s
識返個女朋友或搵個CD做女朋友就可戒掉,我試過停止CD近5年
" W1 I" _9 d0 l# c" c
8 n3 D  U" v- M5 V  t+ V4 e7 Z
but now you do not have GF yet ?

引用:
原帖由 misslady 於 2014-10-17 23:51 發表   + ~9 T# P. T  }. X. G

8 b# Y$ m  B' B: e( ~+ K! M* B7 ?! O% y9 Z, n& v
but now you do not have GF yet ?
8 X5 C- O* x, l8 A2 z5 b / ^. \) `. ]; o1 l+ n3 H2 M
but now you do not have GF yet ? x2
5 s- O4 q' G( \7 U0 z* {同路人,傷心事。。。cry