標題: CD或男兒身去買女裝? [打印本頁]

作者: kr_12    時間: 2010-7-27 18:44     標題: CD或男兒身去買女裝?

想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
. Y% w- w2 Z3 Q' a3 F
0 e' f, g( h$ {0 J  D# P6 V若CD左,又有冇人發覺?
! s9 k8 D* j" }, S" e
( d% c2 e* M/ f% p1 E( o7 w咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
2 n" ?+ W  j* v# H5 @+ W$ m: i% r
+ ~; ^' P2 i2 o, w4 G5 W$ w: Hthanks ^^
' u7 B) e  l6 e" Z$ [3 C/ M8 F
# K! V  V; t' p! I8 T5 }- \0 E& H% s[ 本帖最後由 kr_12 於 2010-7-27 23:49 編輯 ]
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 18:56

兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:08

引用:
原帖由 Terry220022 於 2010-7-27 18:56 發表   + y5 j0 k) W* W* p( A5 C
兩樣都有, 睇下咩場合同地方啦
& J' v! a. F+ i+ _" \' B

4 L* C$ Z! f3 b: Q  X2 Y% Q& U4 x" y咁在咩場合你會以男卅女打扮去買野呢?
作者: kevin428    時間: 2010-7-27 19:20

男生也可以買(女性)內衣吧9 _8 J* a& }' Y4 v- R) N
怎麼你們好像都感覺很困難一樣???
% S- Q# l# b, U1 P2 V; n( x
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 19:21

引用:
原帖由 kevin428 於 2010-7-27 19:20 發表   . X2 \/ g8 u# F
男生也可以買(女性)內衣吧
% g7 q- |0 _& n' W9 m+ M怎麼你們好像都感覺很困難一樣???& ]6 J( D' A4 M' @5 X* f. g! S
/ |+ O; O; z+ O3 _( V, a1 ?
6 k- z( H  o* X1 Y& W只是好奇一問而已.." r% u  T* o1 @  I0 A
我自己當然試過男兒身去買,不過感覺若CD比較好。
  Q  c- B' ^3 G% K我唔識化妝,所以想問問有冇人CD去,了解下
作者: Terry220022    時間: 2010-7-27 20:07     標題: 回復 3# kr_12 的帖子

有時如果買內衣嘅話就會著女裝(cd)去買, 如果買襪呀, 鞋呀或者買衫都多數會著男裝去買
作者: czcz94    時間: 2010-7-27 20:37

我想cd去買女裝既衫  不過依家冇咩錢-___-
作者: roytsui_2020    時間: 2010-7-27 20:48

其實男女都得 = w =$ H7 W$ G9 x+ d& f" Y+ H! ]1 _
看你在意否
作者: ameifule    時間: 2010-7-27 23:26

我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,$ J+ _4 \9 o. C, x* A5 A6 m9 _) l
如果cd去,被看穿反而麻煩
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:47

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   
; L' h+ ]8 x" L* `8 {: W我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,; A/ S* |. |4 G' s, g% R- f& ~
+ q( t; m' ]1 l3 h
, l/ `/ s% B1 M8 n嗯..你也說得對呀!
作者: kr_12    時間: 2010-7-27 23:49

咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:41

我成日都係男裝去ga啦! 由其係H&M添! 跟本d Sales 唔會理你! 如果其他舖頭試就會去d相熟而知我係一名CD的舖頭試! 而家好多舖頭其實都唔太介意招呼CD的! 由其係"王祖南"出現後,我0地更加受惠了! ^^
作者: CECI    時間: 2010-7-28 01:50

引用:
原帖由 ameifule 於 2010-7-27 23:26 發表   
; i, x+ a3 i) L) f7 ]我都用男裝去買,男生也可以買女內衣啊,說送女友就行了,2 S6 v8 i0 V7 J) X
- y$ o0 {4 R8 t& |
/ u; A1 @( W  t' U% @% j
ameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似日本人咁開通, 令人側目影響人生意就過意不去了!^^
作者: ameifule    時間: 2010-7-28 02:11

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 發表   . a+ H. L0 @8 R- w7 f2 M  z

# w+ U/ v( ?( J; n& u. P% k
9 b) W- N# t6 uameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
3 U" t5 a0 L9 K/ m7 y9 q8 f如果我能知道台灣有哪家店歡迎cd的(或不介意cd上門的),我也會去的,
作者: ibm.jp    時間: 2010-7-28 11:24

我都係以男兒身去買
* c% S. B; l' }( u" V話送比女朋友咪得囉,最緊要講得岩個size就得喇
( ]  `5 X" [% z7 ]0 v( l& u, h. U+ {
3 D6 K, _+ G9 R3 p7 @最多咪補多句 [萬一唔岩size 可唔可以囉黎換size or 其他款] 咁就ok喇
作者: wadee    時間: 2010-7-28 11:29

我都是男裝時去買 - a8 r9 u# Q; M0 |9 Z" |
試身都是  M  r' J% X$ o  `2 q  r4 U
冇咩問題
2 M2 U! H+ _) m女裝去試她們可能有奇異眼光# {# `* @2 x2 e' f, a! Q# t6 x% N# J1 C0 D
男裝去試她們可能覺得新奇 2 O& N8 |$ U: B' K
還會給你意見
作者: CECI    時間: 2010-7-28 12:33

引用:
原帖由 wadee 於 2010-7-28 11:29 發表   % O  n5 e; L2 O8 |% c
我都是男裝時去買
5 B+ l% C* f& R0 f8 ?8 j試身都是
0 u1 z5 b6 r8 n, [4 w% L: ~) }冇咩問題4 ~5 O5 m4 D6 a
女裝去試她們可能有奇異眼光
% r; g! @: b- A& ~3 P男裝去試她們可能覺得新奇 8 s- j4 M1 j* j7 U, ^
還會給你意見
4 A- s* l/ l3 p7 b+ }' s8 E

8 r6 H7 q8 o2 ~( ^2 m是啊! 絕對認同!
作者: Eva0313    時間: 2010-7-28 15:34

cd去買衫隨時弄巧反拙!男裝去試雖然未必有得試,不過至少比較難比人覺得係變態
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-28 16:06

去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買
4 L& n+ Q* _$ R; X又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  
! y2 t9 ?3 |" f, d6 O有冇姊妹可以分享下經驗呢?
作者: kr_12    時間: 2010-7-28 16:47

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-28 16:06 發表   ; M' _  K( C  V
去買女裝外卅內衣時,是男仔身去買
0 f) v. A5 C2 l又未試過以男仔身拎女裝入試身室試...  # z/ |  H7 s3 t9 c6 F4 R
有冇姊妹可以分享下經驗呢?
9 {, g, D; I" d
; x* Y; E& o* t
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
- m) W/ W- }4 Y
$ ^' K7 S  W- Q) R$ k# D4 V啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
6 d4 H, j; W4 z6 Q7 P( j
7 W, E" \& V* d* v& D+ H不過就唔好拎埋衫架入去,你揀衫時只拎件衫。因你在更衣室門口佢地多數會替你拆衣架比你試,你唔想比人知你拎左女裝的話,你只係手拿幾件衫,同佢講你拿左多少件,佢就會比你入去而唔會check你拎左多少件。若唔拎衫架入去,你甚至乎可全部係女裝咁拎入去都得,反正唔會check你。
作者: sinson    時間: 2010-7-28 18:25     標題: 回復 12# CECI 的帖子

真係多得王先生=___=但我覺得都唔一定易買左。始終人地係扮野同有人幫佢買=.=$ m7 E5 f+ b4 }! h, p) B, Q/ s3 f
只要大擔出手就可以。
作者: CECI    時間: 2010-7-29 01:05

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表   & H6 a' N0 ^- m8 O3 T; L

/ `6 G4 e' r1 W7 t& }* L
( _# J4 Y' W8 w' j. X, `雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
4 r% a+ l0 U5 x! u1 B# i, w7 L  h: l# J( @- `9 l2 ^% t
啲大公司多數話至多只可拎3件衫去試身室(如H&M,UNIQLO,而Esprit outlet就5件max),通常我會拿幾件女裝,再夾1件男裝(如牛仔褲)咁拎去男試身室。
/ p2 L9 O: w! v* W% ~, V ...
6 g$ _: W/ x4 V+ h
% }. h1 d+ V' c) f9 I/ b* R完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
作者: xup654m3    時間: 2010-7-29 03:22

我都男兒身去買!!5 w3 L$ z' K! ~4 Y
一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!! / T) V. }; l. [" d
所謂~熟能生巧....
4 Z8 C% c2 ^5 k0 h& s( F; L5 T7 c  _  Y# d/ `
後來我都很大方的直接去買~, r# |+ U# b/ d6 Z1 O
別人異樣眼光~那又如何?!6 I: Z; k% C0 \4 k
我花錢~你賺錢...有何不對?!
作者: jacky123456    時間: 2010-7-29 03:26

i never try before!!
作者: kr_12    時間: 2010-7-29 10:41

有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:31

引用:
原帖由 xup654m3 於 2010-7-29 03:22 發表   ) k4 J; {# a6 Y) v+ ^- Y) N
我都男兒身去買!!0 i  w- b; `8 q: }7 V- q4 M
一開始會害怕~甚至心跳一百多!!雙手發抖...很羞!!
3 k0 |) X: t0 G! P4 d所謂~熟能生巧....
7 ^' j' y* b  h% C& _& B3 l8 G
. t) s+ ~- R! I後來我都很大方的直接去買~
) r  P: x: ^# o7 G) v別人異樣眼光~那又如何?!
& e! U9 h9 p, E- k# T我花錢~你賺錢...有何不對?!
; y  ]; g! I; ]+ r
. |9 O8 w7 v  c8 e3 E
"心跳一百多!!雙手發抖" <- 呢啲感覺先最超超超正, 好似同女神表白咁, It is better than sex!!!
作者: iamonheel    時間: 2010-7-29 11:44

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-29 10:41 發表   . E& E) K9 R' r0 d
有冇人以男身份試過去G2000 / Mango / 其他小型女裝店買女裝?
/ q# O- G+ k7 _  I2 `2 }" h* M
+ e, C2 u6 c# h8 m- e8 Y去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits
: v: |! E8 c$ P8 X8 K: R# |G2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題
5 A. q/ n" e% H# t6 C" r' N千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出去舖面 , 應該無問題嘅
; J0 R2 r0 d" u1 t& }5 r5 C9 t. ^$ B" R& f2 [& J# h$ G
近來愛日本嘢, 就去CWB東角laforet, 金百利,旺角家樂商場啲boutique仔, 唔知幾好招呼
作者: crazyguy169    時間: 2010-7-30 19:34

[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表
% t6 `) d' V6 ]雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既.., Z. u# s4 P8 U& O

作者: kr_12    時間: 2010-7-31 00:18

引用:
原帖由 crazyguy169 於 2010-7-30 19:34 發表   
# W6 j5 L0 `6 f+ t/ ?[quote]原帖由 kr_12 於 2010-7-28 16:47 發表, j& i& S/ |& e$ K
雖然post係我開卅提出,不過我都有少少經驗既..
) r* r2 l8 J5 h: ^7 D% I
5 _4 L# u& l$ K5 X5 \4 I..............????!!
作者: joey221    時間: 2010-7-31 09:53

小妹去百利買衣裙有這樣的真故事# h% z- ^" u$ K) o! A/ D
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
作者: kr_12    時間: 2010-7-31 10:24

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 發表   
0 \; {2 X9 @0 G小妹去百利買衣裙有這樣的真故事5 S  I, P& o  j7 D! Z# O  J! M
http://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=13012&highlight=
1 Z" Q- f1 M4 a2 o9 }
# d. R8 }7 @; Q/ S
您不滿足訪問這個版塊所需的條件。$ l  I% v* w6 h1 M2 ]% o; R0 C
   訪問條件: CD點數 > 108 c$ u3 B, m2 {/ o7 [0 ~0 B$ o
   您的信息: CD點數 = 2   : i* I. c, p# b  }" F8 b9 Z
: j4 A- }1 {( O- @9 f

作者: CECI    時間: 2010-7-31 15:40

引用:
原帖由 iamonheel 於 2010-7-29 11:44 發表   ' j  S8 e; J- C& s0 j
- e0 |% u9 @5 N4 }& b9 @/ k: e: y

8 L2 A: z7 `* s' f  T去過 H&M, uniqlo,  Mango, Viola 呢啲買便服同 OL suits5 R) E9 C# m" o, t0 a; V% d0 k7 n
G2000 未去過, 有網友話臨收工時段, 人少啲會入去試OL suits, OL 裙, 啲sales 都無問題
6 |4 J  [; O/ q千期唔好以為自己好索 , 著住條裙行出 ...
/ j( `* B  X; L+ X! J9 z1 X, C
  O# g  x8 N/ d; O4 E
Heel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
作者: glock18    時間: 2010-8-1 18:10

我就唔好夠膽 cd 出街
作者: ahbee9603    時間: 2010-8-1 19:27

引用:
原帖由 kr_12 於 2010-7-27 18:44 發表   
+ R6 c7 `! n& P6 p% q想請問各位去買女裝外卅內衣時,你地係CD左後去買或是男仔身去買架呢?
# E. n; X7 c' s
8 b% D' a  t2 {# B若CD左,又有冇人發覺?
6 E3 Q  d" X' \) l8 h
% W  m3 j1 r; C" J9 y, z咁大家有否試過以男仔身拎女裝入試身室試呢?
# @/ e+ s# @3 ?" S8 P4 t
- Z7 p& j$ D7 W' L8 d. ?2 nthanks ^^
& f# @" e, X9 `- Y* ?" P
+ L- A. f& B$ H% R: k2 s% g- w
我反而唔想cd去買既原因係我唔會比機會人話我干犯行為不檢,而且而家好多人接受男仔買女人野,仍地寧願知都唔想見到,但生意既事有錢就要做,就係咁簡單
作者: cityd01342118d    時間: 2010-8-1 20:29

I only wear man'wear to buy cloth to cd.....
作者: kr_12    時間: 2010-8-1 23:03

咁你地會唔會平時都照著女裝出街,只不過係女裝t-shirt + 褲等等?
作者: iamonheel    時間: 2010-8-1 23:23

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-31 15:40 發表   ' L% D4 X8 J- ]- e8 H* F% B

; N7 t% k+ k9 w8 D$ m( W8 ^
$ T# e3 ]0 `3 O6 P8 w, q/ b* L3 vHeel姐, 請問你到CWB東角laforet, 金百利等買野, 那裡的店舖有試身室嗎? 買的貨品是否種類很多呢? 行街街下次老友我好唔好呀? 你知我住邊ga啦!
, i5 @7 v3 _$ S! [9 c

% ]5 d0 _: b% [5 ~& c/ A! R啲boutique仔唔一定有fitting room 㗎, 有我都唔會開口要試. 依家唔少女裝free size或只分大中小碼,
0 Q  \4 y, M. ^! ~( s5 m! m5 J! X! k* B; V
所以好多boutique仔唔預客試, 除非緞質裙,禮服, suits 呢啲無彈性嘅質料造嘅衫喇.' @  j0 Z  v7 u5 K6 c( H
5 e, }( u0 S0 n/ J! B
欄街我好隨意, 星期六多行CWB, 睇吓有無機會喇.
作者: silkypanties    時間: 2010-8-21 13:58

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-28 01:50 AM 發表   1 z( l+ ?5 ?; Z  M0 ^( ~! g. g

! e. `, z+ p' l. L! @5 W6 |
& B% F2 R. g: I. U2 M; Jameifule姐, 其實我大多數會去中環利源東街果度買, 一來有得試, 二來佢地見慣CD客! 所以我都係男裝入去試Bra! 冇問題ga!心理關口而已! 其實實際情況唔影響別人便可, 我意思係揀最少客在鋪內, 始終中國人唔係好似 ...
+ Q/ ^3 ~9 d5 G: z& X
, ]0 C- n% d! O" V9 z, w
Ceci 姐, 有無地址提供呀? PM我丫 Thx
作者: Katherine~baby    時間: 2010-8-22 13:10

我通常上網訂炸..
作者: silkypanties    時間: 2010-8-24 14:23

引用:
原帖由 joey221 於 2010-7-31 09:53 AM 發表   4 g. x3 k* s& K
小妹去百利買衣裙有這樣的真故事# @& L; O, L9 J* Z0 ~5 L8 N
- S# [/ Y# w4 X( d  W) N/ i: o6 c
您無權進行當前操作,這可能因以下原因之一造成
1 a- x4 }* }& Z' \, J
$ n9 x( b  G9 V- F  ]" R) k; D$ O, P您不滿足訪問這個版塊所需的條件。3 c  G7 f8 {& L: b) r% e2 I4 |
   訪問條件: CD點數 > 10
2 E* L  [5 q7 A0 e: `1 }9 H   您的信息: CD點數 = 2
作者: Nikkibabe    時間: 2010-9-1 00:45

男裝. 有什麼問題. 總之你要有錢比便沒人理你的.
作者: lastphonx    時間: 2011-1-26 11:15

睇完買,比錢,無人話你1 [. @1 R- h7 d, g* a

! ~8 G" w% P$ h: i' }但睇完之後唔arm,怕唔怕人地會點睇你?
作者: BETTY    時間: 2011-1-27 11:58

我時常都一個人去Maple睇衫,冇人理你的,睇中俾錢,不合心就走人0 H+ a6 \/ }" i8 M  s! Z
其實男性去買女裝好平常!
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 11:59

直接去買就好 人家會已為你幫人買的
作者: okzz2001    時間: 2011-1-27 12:01

有道理ㄟ 哈哈
作者: kinomodosakura    時間: 2011-2-4 19:52

引用:
原帖由 CECI 於 2010-7-29 01:05 發表   
+ T. Y* Q4 Q' ?' M" n$ @
* l8 |+ l+ f9 O& z5 F1 L" ?& |! k" ~3 j$ r! T' y
完全同意! 反而MAPLE我未試過去買0野! 唔知有冇姊妹們有經驗呢?
% Q, \5 b6 Y% v4 R9 q我有去過買~基本上冇咩特別~( c5 Y. K' |& q3 [5 H9 h  o
但IN FASHION 反而去過試裙~因為果晚比較夜~地點係中環果間...好似得一間..4 c+ w- {7 {/ W+ [) M
有D細鋪都試過...主要係男裝去買~但唔怕醜既話直接同SALES 講自己著就可以~% z4 d# m0 R3 A6 {; g
而家好多SALES 都接受到~
作者: alexwong    時間: 2011-2-11 23:12

淡定D就ok了6 ]: H1 ?$ B  [$ N0 U+ u, f/ Z
正常冇咩人會注意
作者: mandylieu    時間: 2011-3-6 01:16

我就唔敢著女裝去買啦
作者: misslady    時間: 2011-3-6 01:17

I always in male dress to buy female cloth...
作者: thomas813    時間: 2011-3-6 01:22

Is seems to be both ok!!!
作者: 702680    時間: 2012-10-15 23:57

大方D,淡定D就冇事架啦。我E家逢系買女裝果時,心裡面想住買俾girlfriend就得la
作者: kkmonster    時間: 2012-10-16 13:37

試過以男仔身拎女裝入試身室試
. o1 Q- B' g6 \no problem
作者: sophieip    時間: 2012-10-28 13:33

除內衣, 其他都會以男兒身去買。
作者: anglelababy    時間: 2012-11-4 23:07

今日我真係學到好多野
作者: 1388    時間: 2012-11-10 01:05     標題: 回復 12# CECI 的帖子

咁真係要多謝祖藍兄
) H% p, v1 ~9 O! @; _" U6 @美化左CD
作者: panda741    時間: 2012-11-10 01:12

你地都好勇敢-   - 我仲未做到
作者: AHRIS319    時間: 2012-11-17 22:40

網購還是方便 但是有時7-11店員會看= =
作者: awdrg123    時間: 2012-11-17 23:31

作者: seifuku    時間: 2012-11-17 23:31

always男仔身~~~~
作者: sukicdhk    時間: 2013-2-11 23:51

大家好大膽,我就吾夠膽自己去買啦
作者: NikkyC    時間: 2013-3-7 22:57

Learn a lot of things from all of you.
作者: grnail2010    時間: 2013-3-12 14:56

CD ofcourse!
作者: 妙萍    時間: 2013-3-30 01:51

從前用男裝,買多幾次,個人感到很平常,再無緊緊張張的了,近兩年自己完全女裝生活,買衫、裙、胸圍?!當然女裝la。
作者: happy2u    時間: 2013-4-16 15:33

男仔身去買!不會試,所以有時買回來不合身!
作者: fung2006    時間: 2013-4-16 20:20

應該都係以男生身份去買了,
+ A( a% q6 R& T/ ~始終有D衣服知識如果唔識的話,# u6 o* N( e. C; Q2 g
就被人睇穿,比起扮識,不如有唔明就問更好
作者: johnna    時間: 2013-8-6 20:21

男兒身去買女裝
作者: tkglobe    時間: 2013-8-6 20:53

我多數男裝去買, 有得試就試, 如果試身室冇鏡, 有時會試出舖面, D sales 都冇乜野, 仲幫我襯下衫, 要改就幫我度身3 u, M; `5 `" ]4 u& V$ H$ H
多數去 G2000/Mastina/Kate/Bread and butter/b+ab等連鎖鋪4 D- V" `  N, }5 \) U! `
有時會去 H&M/ZARA/Forever 21 試下衫
作者: EarlyLight    時間: 2013-8-20 01:23

當然男裝,唔系一開聲就穿煲
作者: anthony3779    時間: 2013-8-20 02:01

作者: 特雷拉    時間: 2013-8-20 06:22

我穿男裝女裝都一樣會去買喔~
作者: peterxx    時間: 2013-8-20 10:15

其實冇話要CD才買到女裝, 只是你想不想CD出街. 男買女裝也不需要話講D咩, 就算買BRA 咁都係話要買咁就得.
/ m3 @  K& E3 z0 `人地都係認為一係你買俾女性朋友, 一係你買來CD姐. 所以冇分別
作者: 芷桐    時間: 2014-9-4 02:32

每次都係男身去買,不過都係去樓上舖,怕撞到熟人
作者: osq77391    時間: 2014-9-4 03:18

我會用電話影幾幅相一路行一路扮睇好似冇咁突兀
" U/ M7 w4 h4 M9 [+ Y3 \同埋女友身型差不多所以都不用試
作者: gloriacute    時間: 2015-10-3 08:59

十分好的分享, 還有其他買衫經歷嗎?
作者: 一個人    時間: 2015-10-19 00:10

+ u; |" `2 X# S7 F$ E; o' _
$ ]& N1 [) h3 f- B0 y" \: O8 B我唔敢去買女裝.........
作者: tracy4    時間: 2015-10-29 20:28

從來也是穿男裝買女裝" C1 J' z* |$ Y+ D+ z& v
一切自然,唔洗怕比人望WO
作者: benny200711    時間: 2015-12-10 18:54

試過出旺角買旗袍,% N% B/ P6 y, B/ q
嗰位店員小姐不斷追買咁大件衫想送比邊個?
作者: 詹析坱    時間: 2015-12-18 16:01

去店裡買內衣褲,絲襪,高跟鞋,衣服回家穿。
作者: hazelwong    時間: 2017-1-14 03:29

我比較多係男裝買衫~
作者: athl27    時間: 2018-5-1 00:19

反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試
4 v/ z1 j9 \) T+ p- ?: D$ i2 j有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫買衫又有冇影響.; G4 b$ d' V/ B0 |, Q- q

! \, L# G1 O1 R( v$ ^/ @[ 本帖最後由 athl27 於 2018-5-1 00:21 編輯 ]
作者: sec2x    時間: 2018-5-1 02:23

引用:
原帖由 athl27 於 2018-5-1 00:19 發表   7 K; ]" X# Q5 f. s; j/ c
反而想知, 其實連鎖店你男裝去試女裝會唔會俾你試? 之前會去下Bread n Butter, 係呢期冇乜啱款先冇入去(佢D衫我只能穿冇袖款), 但都只係買唔敢試( B) C! y# q: H& p
有傳剛剛有個陀衰家的死肥仔被各連鎖店列入黑名單, 大家去試衫 ...
/ w, x- o* Z$ Q4 m) p% e5 S6 L諗起某位經常係度post fitting room selfie既會員...
3 \$ H% e3 L/ Y2 K% n
! L* P/ d# C; P* R# L( p7 S: Q我覺得要求人尊重, 大家同時都明白店員難處 (as long as唔係好無理取鬧+西晒面咁1 U9 H' e+ W  x) Z
盡量對人都有禮貌就好了
作者: hongwohse    時間: 2018-5-1 18:57

巴士佬???
作者: athl27    時間: 2018-5-3 02:10

引用:
原帖由 hongwohse 於 2018-5-1 18:57 發表   
/ B9 a! s& {1 A- s; }+ Q巴士佬???
/ B1 W" U6 m0 Q; J4 j6 H
某巴膠呢......專門在連鎖店試身室自拍兼打乜乜,試完不買

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0