嚴禁將相類主題分開發佈,如美女1、美女2,現在起違者立即禁言。
另外,貼圖主題如需收費,圖片數目必須有5張或以上及提供最少一張預覽圖,違反此例的主題將被強制退款。
即日起禁止使用 Thank you,
thx for sharing, 謝謝分享等相類內容回覆,
此類回覆將被視作呃 post 論,每個扣4-20分不等,
如要向作者表示感謝,請善用感謝功能。
任何人以難以發現的手法呃post如複製他人帖子, 一經確認, 不論等級高低, 將立即封帳號處理

報告haruhi近況

相信你都食咗一段時間藥,身體點都會,起些少變化,家人無察覺咩!!?$ D# t+ a& R8 b; `

/ L6 D7 L# b) F- l, z[ 本帖最後由 G雲喱拿 於 2014-8-21 16:30 編輯 ]

為防止論壇積累大量垃圾會員本站會不定期清除不分享、不回帖或長期不登陸的會員。
成為永久會員的條件:發帖數(不論主題或回覆)達到 30 個積分達到 50 以上。
其實我對樓主既做法唔太樂觀, 之前你話連剪頭髮都有媽媽陪, 又驚比屋企人知又要做, 我覺得比屋企人發覺係遲早既事, 邊有可能睇唔出, 冇屋企人支持, 又冇得留長頭髮, 你都係計畫下自己住會好D.
) J9 ?- O6 c3 E  Q+ W! |- u+ x: g- \8 F$ l  S
否則會距離你既理想好遠好遠好遠好遠好遠好遠好遠好遠好遠....
我是乖孩子,我不說謊話的~

引用:
原帖由 lovable 於 2014-8-21 16:37 發表   3 B; d& f1 p9 T  n0 R
其實我對樓主既做法唔太樂觀, 之前你話連剪頭髮都有媽媽陪, 又驚比屋企人知又要做, 我覺得比屋企人發覺係遲早既事, 邊有可能睇唔出, 冇屋企人支持, 又冇得留長頭髮, 你都係計畫下自己住會好D.
! T7 p& u' _. y5 ?: G) }! P/ e5 f4 ?6 c4 o+ q
否則會距離你既理想 ...
# F+ \7 H! o) Y( N3 e! I
完全同意,女人觸角好敏銳,相信唔瞞得幾耐,連剪頭髮阿媽都陪,其實係監控緊你;0 I8 D* j! k  k% t" g1 O# l
可能知到你,有啲嘢瞞住佢,係屋企放cd物品,更冇可能,因為佢屋企,時間多過你,# L& g5 r5 u; S4 U$ E3 G) V
可以借啲意替你執房,乘機來過突擊清查,你要小心一點.

引用:
原帖由 lovable 於 2014-8-21 16:37 發表     y' I0 l- D. I9 U$ ]( Y# {: u  D
5 t/ W9 M0 X- V4 s7 A" j1 B
+ ?# b- H! E) U' T5 Q否則會距離你既理想 ...
) d2 j) A5 {! z. Q6 V! `
  d; u1 a0 h8 W2 I  K* E/ R
同意樓主媽媽現正旁敲側擊, 用行動反對樓主" O# w9 m2 a/ k  L# I, }  j' K8 S0 a
但起碼未有虐打樓主
9 ]  B$ I# J& Y0 Y" R6 D所以應該有轉機, 可以厚住面皮賴係屋企多一陣 ! n7 N, j3 E* s* d& c
9 ?! X4 |1 @$ g, t" \8 h
始終, 係香港即使有份穩定收入8 C9 d: T; M1 L5 m/ O
份糧要顧及平日交通, 食已經唔容易
: {& u4 Y7 g4 ]. Y# l/ V8 [樓主仲要留低錢買藥, 同用好多錢試下不同女裝造型( ~$ o2 {: D6 L. O% d
仲要搬出去住似乎有啲強人所難
3 d+ S0 e3 \9 q; V. h) a8 U3 i& \/ f0 A2 U5 t  t# q( X
唯有希望樓主夠硬淨, 打動到媽媽

個人意向7 v' W0 i- o% X/ V  F( _% Z
食藥對於同屋企人住既人黎講都未必有效
4 o4 z7 j) q# l  P我寧願留返D錢買衫褲假髮等等好過
10 Lionel Messi
生活照請看fb,ig,歡迎搭訕
http://instagram.com/carmen19991231

做得ts便要先做好最壞的打算,事業,朋友,家人隨時也會全失去/ _% B( q  [8 L% a: E: r
如果没有能自給自足的經濟能力,前路便會更難行# x2 m3 O5 t( o; e& z: a
另外也要有一個強大的心,好能面對將來的挑戰和壓力,- j7 ~: o5 A! d9 B
如没有做好似上最基本的凖備的話,還是回頭是岸比較好

係香港雖說開放城市,不竟還是華人社會,就算是新一代,思想重未能達到,接受這一套,何況自己父母那一輩,1 B' }8 ]: h+ ~6 }5 r; ^' \
就算你可以,承受一切壓力,家庭不給你壓力,但你的親朋戚友,給你父母壓力,係有冇考慮過.

引用:
原帖由 humenfemme 於 2014-8-21 21:26 發表   
# X# B6 M" {  N- ^9 G% B5 Z
7 h/ ?0 E+ D( Q5 g3 N8 e2 s3 k2 v3 W5 x# l1 v; D9 ^) J# D! o! J
同意樓主媽媽現正旁敲側擊, 用行動反對樓主
2 w( _" [/ D4 Z1 q但起碼未有虐打樓主
8 L6 w8 V/ o/ ?7 h: k8 A2 g所以應該有轉機, 可以厚住面皮賴係屋企多一陣
, @& w" E/ U9 A. v8 T2 Q: `$ k) l
0 S) ?0 K; S' U+ ^( u( A始終, 係香港即使有份穩定收入0 a' ?) Q& C, m* `9 M
份糧要顧及平日交通, 食已經唔容易 3 K3 s6 t" h, q! p( Y# M
樓 ...
+ D- E$ t& S3 x& ?1 `/ m
  M; R0 D/ U! A# h- D5 t% I% @樓主媽媽咁監視下, 肯定想扶植佢成為正人君子, 唔想佢行差踏錯.
% r0 r6 H$ t" U$ }你睇樓主幾驚媽媽就知雙親權威管教, 有幾多野有商量餘地.
+ Q$ d! Y$ W9 J" ?/ s) r比佢媽媽知, 我覺得佢屋企人冇乜可能會接受到.
5 D7 r) g7 y- Q0 O, w3 ^1 v/ M( F/ [
其實搬出去住冇話強人所難, 我識 TS 多數都係一個人住,; e: K" K* H9 F
另外識有人更同另一個一齊分租住, 有心冇話做唔到.8 D  J# N0 O. f2 l, {
家人唔接受, 一係認命放棄算數, 一係好似好多TS咁六親不認, 始終有得有失./ ]4 U0 c5 z, P6 x5 M3 l
當然依家係可以喺屋企賴多陣, 不過如果不盡人意都要為日後計畫下.

其實haruhi計畫緊開始慢慢暗示/明示比屋企人知道...
4 B1 o1 G9 H) V9 N" l- z, C( v因為太直接/隔硬黎haruhi屋企一定唔受
! B. n. q) V6 D8 F1 d; H反而慢慢等佢哋適應接受haruhi嘅機會會多啲
( o  H  T- t  @6 j; e+ a$ a, l
. V- H3 [; J  o2 @3 J/ [現階段已經完全放棄購買男裝上身衣服' n" ?0 F4 _+ z3 G
同埋家人開始接受脫毛依樣動作
. ?4 N7 w! ]* l. `% i) |9 a4 H! _7 \0 l+ @% t0 J% m! x2 S3 d& W( a
慢慢黎啦~~+ e7 ^. A; i  o" o- T3 j3 _8 Q, l
haruhi相信有恆心咩都可以成功嘅
歡迎到telegram搵我傾計
@heiman_meow
無頭像者一律不理會(о’∀`о)

引用:
原帖由 lovable 於 2014-8-21 23:02 發表   7 q% i5 J; k6 C

$ H3 @+ I" g* ^4 {3 Y7 `2 u4 h6 V) b
  R# K/ i$ K1 V4 G( }9 G$ Y; x樓主媽媽咁監視下, 肯定想扶植佢成為正人君子, 唔想佢行差踏錯.! t& L' v; j: b7 e  R9 v6 o5 a* E: e
你睇樓主幾驚媽媽就知雙親權威管教, 有幾多野有商量餘地.
3 H1 h, M4 R' Q( t# w5 m0 X$ `比佢媽媽知, 我覺得佢屋企人冇乜可能會接受到.) {3 j# x; R7 y- Z5 s0 d
" o( F* f- p1 O% r; p) Q* d
其實搬出去住冇話強人所難, 我識 TS ...
9 V2 u" L8 p; q* g3 K. D
2 X# ?6 J) g1 H/ @/ I! q
由樓主啲帖, 大概估到佢應該係大專護理系學生
! F: P' F$ k0 p& l( O( v仲未自立的確係難啲做野9 X5 r& e4 O" x4 h4 o  D
* Y. a* W# Y0 i
但就算出咗社會做野, TS之路都係困難重重
$ L, Z% K" Y/ A( J/ A. [2 T7 C* \: t; o. W
題外話, TS夾租/sharehouse, 我有少少心動
0 M0 Q) s- a3 S. D) b  {, o: ?% J
5 `& ^0 C3 ^* u[ 本帖最後由 humenfemme 於 2014-8-21 23:18 編輯 ]

引用:
原帖由 夏路兒 於 2014-8-21 23:12 發表   " Q) [* o( s  ?9 g( Q8 N) J5 n
其實haruhi計畫緊開始慢慢暗示/明示比屋企人知道...# n8 O& H4 Z4 f( V7 o, t5 F. z
因為太直接/隔硬黎haruhi屋企一定唔受8 [2 a1 g: g  t' m. B
反而慢慢等佢哋適應接受haruhi嘅機會會多啲
6 y: b; O9 |) Y1 ?# K9 ^0 z6 r5 D2 N5 \
0 n; L8 p& J0 E4 K5 n( Q) d' J現階段已經完全放棄購買男裝上身衣服3 I: E- b' P1 m+ P
同埋家人開始接受 ...
% q# D$ D4 [" o( I" c

2 K7 @( h6 m4 v7 V好少聽見樓主講下爸爸反應
( z. \) k$ x. d$ \7 X樓主爸爸有冇大力反對你蓄長髮?5 _8 a* Q5 l, V# R) y  x5 E
有時爸爸的確可以抑制媽媽

引用:
原帖由 humenfemme 於 2014-8-21 23:14 發表   
. s) D* h7 c  B3 J' o* A. ~7 V' M* X9 S$ ^, O
題外話, TS夾租/sharehouse, 我有少少心動
) M) m* s# h* u  [  z! h
0 N& z% c; ?: x6 }4 K
識到好TS易相處就話, 試過有人比壞既偷野呀之類,
! y) W* Z. s5 A7 m1 q有錢銀瓜葛其實同普通壞人冇分別, 睇你好唔好彩.

引用:
原帖由 humenfemme 於 2014-8-21 23:22 發表   ( z7 v& w8 g/ L6 v# I

. Q  Y9 n8 q, q4 N$ \! P6 c* m9 y8 P5 L, F/ R1 H9 r
好少聽見樓主講下爸爸反應# R9 w, q3 b  z" S  {2 [
樓主爸爸有冇大力反對你蓄長髮?" v0 x7 w- |( ?) F8 z% O
有時爸爸的確可以抑制媽媽
" \! v8 K( b4 {: @
haruhi家相反8 c) F* I0 }0 C( r! `. a8 F- [
媽媽抑制爸爸...% R9 S( W5 J! l8 a9 K. n4 P
反而爸爸不介意長頭髮..

引用:
原帖由 夏路兒 於 21/8/2014 23:47 發表   7 p& s/ w1 ^( w6 G$ j. a
: D+ I' K( T9 E6 D0 V* r
haruhi家相反
, z, B! {2 e3 S5 p1 l媽媽抑制爸爸...5 I# @; V3 \( r% s1 \) n& H: k
反而爸爸不介意長頭髮..
4 ]  B1 H$ [" X) p+ Q3 j
現在的家庭很多開始女權作主…
' R" g+ G7 Z. N5 n1 G8 V$ }) s
7 C4 {) ^, u% U6 `6 ^  J! Z小妹的爸更是敗陣離家…

今日haruhi唔覺意著咗全女裝返工......
# P* t5 M% y0 {9 q7 x
& G' W3 J  ^. z+ `$ l* P平時haruhi上身係中性女裝衫衫
  V6 x+ Z& l8 X  d7 N) E( E  R下面係男裝slim fit牛仔褲加女裝converse0 {* ?) t- S6 M" v

* \: T1 L2 {/ d" b  {* V2 x今日著錯咗女裝橡根褲......

引用:
原帖由 夏路兒 於 2014-8-22 08:31 發表   ' ?4 S0 c1 ?4 B8 B7 t5 u
今日haruhi唔覺意著咗全女裝返工......
0 L* r1 \+ C' u( Q3 `* F: i! W" ^0 F: a6 e- y  C  x+ \
平時haruhi上身係中性女裝衫衫
$ j* }7 p- F. K- G下面係男裝slim fit牛仔褲加女裝converse5 K5 }9 y- v# O! E# H& ]" |

- y, d8 ?* h2 y% e$ ^今日著錯咗女裝橡根褲......
0 f* e( q: K! {& I5 S
看來妳是意志堅定 跟某人一模一樣& p( L5 h8 G! r& p5 H2 x
那就祝福妳 加支持妳

引用:
原帖由 夏路兒 於 22/8/2014 08:31 發表   
5 s- ~0 L  ]  S4 d今日haruhi唔覺意著咗全女裝返工...... % C0 v" E$ \, \. k* m
# A! w3 d/ U! h. ]" }) A
平時haruhi上身係中性女裝衫衫
7 w6 M) C2 G5 f6 D下面係男裝slim fit牛仔褲加女裝converse
" \" k* L' j, w4 v& S1 O6 G# B  p/ Y7 e4 f" ^2 J
今日著錯咗女裝橡根褲......
6 ^4 Z3 c& p# r7 |
同事有甚麼反應呢?

引用:
原帖由 annachan 於 2014-8-22 09:01 發表   
: n) C$ b5 O1 Q+ r3 c- Z& g, ^; R7 z8 h
同事有甚麼反應呢?
5 ^8 e( {% t: j  t
其實佢哋已經知道咗我鍾意著女裝' K" L6 \$ s. Q6 O7 d- }
所以冇咩野

引用:
原帖由 依婷 於 2014-8-22 08:50 發表   
7 t3 F. B: E# B4 v5 m
# w; }6 i; h4 P, U: S& v) n看來妳是意志堅定 跟某人一模一樣
, Y' d( C2 j' U; R; y那就祝福妳 加支持妳
3 d) e  R$ j# ~2 y8 j. d3 ^嗯..多謝姊姊><

引用:
原帖由 夏路兒 於 2014-8-22 10:18 發表   
1 W% O( ?1 C1 l- H; R: O) G( l9 J. E1 r5 O* @/ I
其實佢哋已經知道咗我鍾意著女裝
. m  a2 Q: u! a" [所以冇咩野
3 i" v' O; \' F; q9 R
$ ?' A4 |" O; i  [. g" z4 p
看來 Haruhi 就快可以全女裝上班. 唔係個個做到, 亦唔係個個行業可以.