標題: 著校服出街 [打印本頁]

作者: boy_uniform    時間: 2012-8-22 01:55     標題: 著校服出街

我是男,有冇人同我一樣鐘意著校服出街?
作者: regina1010    時間: 2012-8-22 02:30

曾經有,每當冬季來臨,0600-0745便是活躍期,這個時候街上只有趕著上班及上學的途人,只要唔過份做作和化妝,基本上冇人會注意...,尤其當身邊出現和自己所穿的校裙時心情便會緊張起來,因為時間很早,睡眼惺忪的學生妹就算近距離經過或遙望,以正常情況下都不會想到面前的女同學是男...,不過試個有個估計係"方溫"咁上下size的學妹問:姐姐早晨,請問而家幾多點?不如夾錢搭的士好嗎?,這時享受返學途中的女生心情的我用上如牛一般的聲音回答她:而家七點半喇.....,眼見和我一樣校服的她發呆....
作者: boy_uniform    時間: 2012-8-22 11:55

咁如果冬天既時候著男生校服,當身邊出現和自己同學校既女仔出現,會心情緊張嗎?
作者: regina1010    時間: 2012-8-22 17:39

感覺唔同架喎。
作者: boy_uniform    時間: 2012-8-23 01:35

我好想著住套校服出街行
作者: liz    時間: 2012-8-30 20:53

regina, 咁你個日個行程係點, 點出門口, 逃離現場, 同換返衫.....?
作者: regina1010    時間: 2012-9-1 19:17     標題: 回復 6# liz 的帖子

平時簡便男裝外出,當然必須先穿上胸圍,最外面穿上風褸遮蔽,到合適的殘廁快速變身,因為cd學生妹所以不用化妝,離開殘廁前必須整理假髮被免穿崩,試過一次忘記剃鬚好彩有口罩,跟住當正自己係女仔咁周處行時間充足便會步往女校方向,沿途會有些晨運的公公婆婆,有時都會遇上師姐師妹,大家都係穿同一款校服的感覺很舒服吧,不過距離學校範圍就要小心,可能會有疑似該校職員出現,還原通常在冇人的角落極速還原,試過脫下校裙,內穿波褲打底,恤衫胸圍趕不及脫下可外穿風褸遮掩,假髮當然要除啦,回程會開始出現大量學生妹。果陣平均一星期玩一至兩次,太密會很危險的。
作者: 銀禧仔    時間: 2013-12-1 23:33     標題: 回復 7# regina1010 的帖子

我就同regina1010一樣,經常扮學生,但我多數著體育服行街
作者: 亂之天地    時間: 2013-12-18 11:24

冬天時出手* Z) o5 L; ^  \0 s
著夏季係入面( K/ _: h% V3 y2 }8 {
再著男裝衫褲係面
; ?  q: o% t8 `雖然女裝無得見光9 f; X/ F$ j' \9 _
不過一樣好HIGH
作者: gomer    時間: 2014-1-11 21:16

那是不一件套下的, 還是上下的, 1 D/ C* Y) k1 o% S2 M% F, ^
感覺一件套下的, 需要的空間也不小啊.
作者: mathew520    時間: 2014-2-22 08:24

你地好大膽呀!!
作者: 火狐子    時間: 2014-2-22 08:36

引用:
原帖由 gomer 於 2014-1-11 21:16 發表   - K& M7 j- O! x& q, ]
那是不一件套下的, 還是上下的, * i- u+ }0 d( P8 z; a
感覺一件套下的, 需要的空間也不小啊.
* M' \5 g$ A0 T* }
我覺得需要的膽量也不少
作者: ZOE.HO    時間: 2014-3-31 17:07

而家戶日著校服出佳% I' x$ b. v- ~5 ~
今日放學后刀著咗保良出佳食野
作者: dennis8888    時間: 2014-5-21 11:57

唔會出街囉
作者: egbon    時間: 2014-6-4 23:08     標題: 回復 6# liz 的帖子

有小女孩身材.才能穿吧
作者: nhll1210    時間: 2016-11-25 10:48

我女的,但是不敢在香港穿校服……好没胆……好佩服楼主∼
作者: leetszsuet    時間: 2016-12-2 07:10

引用:
原帖由 regina1010 於 2012-9-1 19:17 發表   " R! t' D6 K- W
平時簡便男裝外出,當然必須先穿上胸圍,最外面穿上風褸遮蔽,到合適的殘廁快速變身,因為cd學生妹所以不用化妝,離開殘廁前必須整理假髮被免穿崩,試過一次忘記剃鬚好彩有口罩,跟住當正自己係女仔咁周處行時間充足 ...
& i$ Q# @9 p6 ]6 D$ l% f3 `$ L- |; D8 [
其實可以着自己學校/母校嘅校服,咁樣容易啲認得出啲教職員,離遠見到就行開避一避
作者: YukiMinakami    時間: 2016-12-2 23:26

[quote]原帖由 leetszsuet 於 2016-12-2 07:10 發表   + m- p, d7 e# R# w, [
1 \! ~; H2 M" k6 h* h" k) N
其實可以
作者: hazelwong    時間: 2017-1-14 03:27

[quote]原帖由 leetszsuet 於 2016-12-2 07:10 發表   
1 P! Y# I; X, G0 D1 R9 j* ~0 `0 U! Q' x: y  i4 L2 J6 s6 O
其實可以
作者: milkmisty    時間: 2017-3-2 01:31

睇地區啦
; d$ O4 f; x1 c0 ?" g8 V, E揀啲喺山上少人行
作者: 1311    時間: 2017-3-2 21:40

引用:
原帖由 nhll1210 於 2016-11-25 10:48 發表   7 l2 s; k0 H1 k4 i/ ^
我女的,但是不敢在香港穿校服……好没胆……好佩服楼主∼
& z6 H  A* G4 `+ r你的年紀跟中學生很遠?
作者: comndtfwe    時間: 2017-3-2 22:22

不喜歡穿校服CD
作者: uniformx    時間: 2017-3-10 05:37

[quote]原帖由 leetszsuet 於 2016-12-2 07:10 發表
; M: z4 B2 X: y: [) C其實可以
作者: abcd910001    時間: 2017-4-8 22:04

gooooood
作者: lztt    時間: 2017-4-23 00:00

喜歡著校服出街,但又怕畀人見到
作者: uniformx    時間: 2017-5-22 10:23

引用:
原帖由 leetszsuet 於 2016-12-2 07:10 發表   
# H2 H% ~+ ]6 Q" }. D+ s# |其實可以着自己學校/母校嘅校服,咁樣容易啲認得出啲教職員,離遠見到就行開避一避
1.教改及日子有功,死的已死,退休的退休,離職轉校或轉行的也很多,剩下認識不多8 e# `. B- D6 X4 _9 _2 ?+ k
2.離遠見到已出問題,加密拍乳一例表示被捕前半年已經揚咗
作者: qweewqz    時間: 2017-6-13 00:32

會有種唔自在   應該留係屋先係慢慢享受
作者: clarekmwang    時間: 2017-10-8 22:55

咁樣真係超級剌激
作者: kenlee0809nikon    時間: 2018-6-14 08:48

我都好想著出街,試下係乜野感覺
作者: password    時間: 2018-7-20 12:32

我都想著校裙呀
作者: sumling_lau    時間: 2018-8-4 09:28

但唔化妝又太男人樣>_<
作者: SAYA030    時間: 2020-5-22 11:10

我好想著住套校服出街行
作者: 321miki    時間: 2020-5-22 14:15

呢2個bra好似吸引
作者: macy1012    時間: 2020-5-22 18:20

very nice

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0